САЩ са против втората линия на газопровода Турски поток, която минава

...
САЩ са против втората линия на газопровода Турски поток, която минава
Коментари Харесай

Турски поток или Балкански поток - САЩ все е против

САЩ са срещу втората линия на газопровода " Турски поток ", която минава през България. Те преглеждат разклонението за доставки на газ за Югоизточна Европа като геостратегически план на Русия. Това споделя зам.-държавният секретар по политическите въпроси Дейвид Хейл в изявление за БНР, което ще бъде излъчено в събота.
Хейл е третият най-високопоставен чиновник в Държавния департамент на Съединените щати.
" Съзнаваме, че енергийната сигурност е доста значима за Европа и разбираме, че когато нашите съдружници имат сигурен достъп до енергоизточници, те са по-силни, по-благонадеждни съдружници.
Проблемът е, че Москва има други възгледи. Москва употребява енергоизточниците си като политически инструмент, с който да упражнява въздействие, да разделя Европа. " Северен поток 2 " и втората линия на " Турски поток " са проблем, тъй като не обезпечават енергийна диверсификация за Европа. Те дестабилизират Украйна, тъй като Русия получава опция да заобиколи тръбопроводите на украинска територия.
Ние считаме, че те дават на Русия още едно средство да се наложи над Европа и по този начин способстват за неустойчивостта ", изяснява Хейл.
През военния си бюджет САЩ наложи и наказания на фирмите, които вземат участие в градежа на " Турски поток " и на " Северен поток 2 ". А какво всъщност съставляват глобите - припомнете си в този материал !
Първата линия на газопровода " Турски поток " бе пусната на 8 януари и би трябвало да доставя газ в Европа, заобикаляйки Украйна. Президентите Владимир Путин и Реджеп Ердоган, дружно с Бойко Борисов и Александър Вучич публично откриха плана на гала в Истанбул.
Дали съгласно България потокът е Турски или Балкански, прочетете в Expert.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР